Foto bewerken met tekst

Maak uw foto’s grappig en interessant

Dit kan vaak al eenvoudig door er tekst aan toe te voegen! Maar hoe werkt dat dan? In de meeste uitgebreide foto programma’s zit de functie ‘Tekst toevoegen’. Deze is vaak afgebeeld als een hoofdletter T in het effectenmenu of het tools gedeelte (meestal links in beeld).  Met deze functie kunt u snel een foto bewerken met tekst.

Snel aan de slag!

Klik op de T in het desbetreffende menu. U maakt nu van de cursor een instant typemachine. Nu kunt u uw foto bewerken met tekst! In veel gevallen heeft u de mogelijkheid om de tekst van te voren aan te passen aan uw wensen. Extra 3D effecten of veranderende kleuren in de letters zijn vaak een mooie toevoeging aan de boodschap. Ook het lettertype is meestal te veranderen. Plaats de cursor op het geopende plaatje en start met typen.  Na het typen van de tekst kan de positie nog aangepast en soms gedraaid worden. Op die manier staat hij altijd goed.

Gefeliciteerd!

Op die manier is een verjaardagskaart snel gemaakt of een leuk plaatje voorzien van een grappige tekst. Verras je vrienden met je persoonlijke foto!